رژیم غذایی فشار خون بالا

رژیم غذایی برای کاهش فشار خون بالا

برای کنترل یا کاهش فشار خون معمولاً در قدم اول به محدود کردن نمک و غذاهای فرآوری شده فکر می کنیم. اما یک رژیم غذایی فشار خون بالا که طبق اصول پی ریزی شده باشد، از اهمیت بالاتری برخوردار است. در این مقاله به بررسی موارد مهم یک رژیم غذایی سالم برای کاهش فشار خون بالا می‌پردازیم.

رژیم غذایی برای کاهش فشار خون بالا

چگونه یک رژیم غذایی فشار خون بالا به فشار خون بالا کمک می کند؟

با در نظر گرفتن عوامل خطر فشار خون بالا شامل سن بالا، چاقی، سبک زندگی کم تحرک و رژیم های غذایی پر نمک، تغییرات سبک زندگی مانند رژیم غذایی با فشار خون بالا، فعالیت بدنی منظم و کاهش مصرف الکل می تواند به افراد کمک کند تا فشار خون خود را بدون نیاز به رژیم غذایی سنگین کاهش دهند.

چه غذاهایی در رژیم فشار خون بالا بهتر است؟

رژیم غذایی فشار خون بالا معمولاً شامل مقدار زیادی میوه، سبزیجات، سبزیجات برگدار، غلات کامل و لبنیات بدون چربی یا کم چرب است. میوه ها و سبزیجات را می توان به صورت تازه یا منجمد، به صورت خام یا پخته (به عنوان مثال، بخارپز، آب پز، کبابی) مصرف کرد. یک رژیم غذایی با فشار خون بالا شامل منابع پروتئینی سالم مانند گوشت بدون چربی، مرغ، تخم مرغ، ماهی، حبوبات، آجیل و دانه ها است. چربی های سالم و روغن های گیاهی مانند آووکادو و روغن زیتون نیز ممکن است در حد اعتدال مصرف شوند.

در رژیم فشار خون بالا از چه غذاهایی باید پرهیز کرد؟

یک رژیم غذایی با فشار خون بالا مصرف شیرینی ها، قندهای افزوده شده و چربی های اشباع شده از جمله محصولات نیمه پخته شده، آب نبات، بستنی، آب میوه و سایر نوشیدنی های شیرین (مانند انرژی زا و نوشابه های گازدار) را محدود می کند. همچنین باید از مصرف گوشت های چرب، لبنیات پرچرب، روغن پالم و سایر غذاهای کم مغذی مانند غذاهای فرآوری شده و نوشیدنی های الکلی خودداری شود.

علاوه بر یک رژیم غذایی سالم، به افراد مبتلا به فشار خون بالا توصیه می شود که مصرف نمک خود را به کمتر از 2300 میلی گرم سدیم در روز محدود کنند. همچنین مصرف غذاهای بسته بندی شده یا فرآوری شده که منبع اصلی نمک افزوده در رژیم غذایی هستند، باید محدود شود.نمک به فرآیند تولید انواع غذاها از جمله نان، غلات، ساندویچ، گوشت های پخته شده، سوپ های کنسرو شده، تنقلات خوش طعم، پنیر و سالاد اضافه می شود به همین دلیل هنگام خرید به مقدار نمک آن‌ها روی برچسب، توجه کنید. غذاهایی که حاوی کمتر از 0.3 گرم نمک (یا 0.1 گرم سدیم) در هر 100 گرم هستند، کم سدیم در نظر گرفته می شوند، در حالی که غذاهایی با بیش از 1.5 گرم نمک (یا 0.6 گرم سدیم) در هر 100 گرم دارای مقدار بالای سدیم هستند که در این صورت محتوای سدیم بالا است و بهتر است از آن اجتناب شود.

نکاتی برای کاهش مصرف نمک شامل:

انتخاب نوع کم یا بدون نمک غذا در رژیم غذایی فشار خون بالا دارای اولویت است. استفاده از برخی ادویه ها به جای نمک برای طعم دادن به غذا، انتخاب سبزیجات تازه یا منجمد به جای انواع کنسرو شده آن‌ها، شستشوی غذاهای کنسرو شده برای حذف مقداری از سدیم اضافه آن، استفاده از گوشت و ماهی تازه به جای انواع کنسرو یا دودی وفرآوری شده؛ و کاهش مصرف غذاهای آماده و آماده مانند پیتزا، شام های یخ زده و شام های بسته بندی شده، توصیه می‌شود.

مهمترین حقایق در مورد تغذیه سالم در فشار خون بالا چیست؟

فشار خون بالا یک وضعیت پزشکی جدی است که به طور قابل توجهی خطر بیماری قلبی، سکته مغزی و آسیب کلیه را در طول زمان افزایش می دهد. یک برنامه غذایی سالم که شامل میوه‌ها، سبزیجات، پروتئین‌های سالم و غذاهایی با سدیم کمتر است، می‌تواند به پیشگیری و کنترل فشار خون بالا کمک کند. تغییرات اضافی در شیوه زندگی مانند فعالیت بدنی، حفظ وزن سالم، ترک سیگار و کاهش مصرف الکل نیز توصیه می شود، زیرا همه آنها به کاهش فشار خون و حفظ یک سبک زندگی سالم کمک می کنند. علاوه بر این، انواع داروهای ضد فشار خون نیز ممکن است در برخی موارد تجویز شود.

مطالب مرتبط
فهرست محتوا
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *