دکتر مروارید دادرس
Search
Close this search box.
عفونت قلب

عفونت قلب یا اندوکاردیت

عفونت قلب یکی از شایع ترین عارضه و مشکلات قلبی است که به علت ورود باکتری، قارچ یا هر عامل دیگری، قلب را درگیر و آلوده می کند. تشکیل دانه های قرمز روی پوست، درد مفاصل، خستگی بیش از حد، ورم پا و سایر موارد از مهم ترین علائم این عارضه به شمار می آید. تشخیص و شناسایی علائم قطعی این بیماری تنها توسط پزشک متخصص امکان پذیر است، اگر فردی را با علائم مذکور میشناسید بهتر است او را به متخصص معرفی کنید. در ادامه به بررسی دقیق عفونت قلب خواهیم پرداخت.

عفونت قلب یا اندوکاردیت

عفونت قلب چیست؟

عفونت قلب عارضه دردناکی است که بخش داخلی قلب را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این بیماری به دلایل مختلف رخ می‌دهد که از مهم ترین آن می توان به ورود باکتری به پوشش داخلی قلب اشاره کرد. افرادی از مشکلات قلبی رنج می برند بیشتر در معرض بروز این بیماری هستند، زیرا باکتری های موجود در بدن از راه خون به قلب وارد شده و به دیواره های آن می چسبند.

عفونت قلب به سه شکل مختلف در بدن ایجاد اندوکاردیت یکی از خطرناک ترین انواع عفونت قلبی است که به واسطه چسبندگی میکروب و باکتری به هر بخش از قلب، ایجاد می شود. این مشکل در ابتدا به صورت دردهای خفیف و در ادامه با علائم شدیدتر اعلام موجودیت می کند، البته تشخیص درست و به موقع تاثیر میتواند سرعت درمان این عارضه دارد.

علائم عفونت قلب

عفونت قلب عارضه خطرناک است که در بدن هر فرد به شکل مختلف رشد پیدا میکند. شدت رشد این عارضه به عوامل زیادی بستگی دارد که از مهم ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • میزان سلامت قلب و یا میزان مشکلات قلبی زمینه ای
  • نوع باکتری یا میکروبی که وارد خون و در نهایت قلب شده

این دو عامل تاثیر بسزایی در میزان رشد عفونت قلبی دارند. هرچه میزان عفونت در قلب افزایش پیدا کند علائم آن نیز با شدت بیشتری  نمایان می شوند، علائم زیر از مهم ترین نشانه های عفونت قلبی به شمار می آیند:

  • تب و لرز
  • مشکلات تنفسی
  • ضعف و خستگی دائمی
  • تورم در ناحیه  شکم و پاها
  • کاهش غیر طبیعی وزن بدن
  • درد های عضلانی و مفاصل
  • وجود لکه های خونی در ادرار
  • افزایش دمای بدن و عرق شبانه
  • بروز لکه های قرمز روی سطح بدن
  • درد در ناحیه قفسه سینه حین تنفس
  • بروز حساسیت در ناحیه داخلی طحال
  • لکه های ریز بنفش در سفیدی چشم یا داخل دهان

انواع عفونت قلب

بروز هر یک از نشانه هایی که جز علائم عفونت قلب به شمار می آیند و بیانگر میزان شدت این عارضه هستند؛ به طور کلی عفونت قلب در سه دسته قرار میگیرد که شامل موارد زیر هستند:

پریکاردیت

قلب یکی از مهم ترین بخش های بدن، که خود از بخش های مختلفی تشکیل شده است. پریکادیوم غشای کیسه مانند به رنگ فیروزه ای است که تمام قلب را احاطه کرده و در مواجه با باکتری و میکروب تحریک و متورم می شود. میزان رشد و آسیب این ناحیه خفیف است که در صورت تشخیص به موقع؛ به سادگی درمان می شود. در صورت افزایش رشد این بیماری، باید از دارو و جراحی برای درمان آن استفاده شود.

اندوکاردیت

همانطور که عنوان شد اندوکاردیت نوعی عارضه خطرناک است که به واسطه ورود باکتری و میکروب به لایه داخلی و دریچه قلب بروز می کند. شدت رشد این نوع عارضه خیلی بالا است و در صورت بی توجهی و عدم درمان باید منتظر عوارض خطرناک و جبران ناپذیر آن باشد. این عارضه تاثیرات منفی بر روی مشکلات قلبی دارد و آن ها را تشدید می کند؛ همچنین به شدت به ناحیه دریچه های قلب آسیب می زند.

میوکاردیت

یک عارضه نادر در ناحیه قلب است که به دلیل خود ایمنی این عضو یا عفونت های ویروسی رخ می دهد. این عارضه معمولا به سراغ افراد سالم میرود و درمان آن گاهی به سرعت و گاهی با مشکلات زیادی همراه است.

راه های تشخیص عفونت قلب

در میان موارد عنوان شده، اندوکاردیت به واسطه آسیب رسانی بالا، بیشتر مورد بحث قرار میگیرد. این عارضه از طریق انجام تست و آزمایشات مختلف تشخیص داده می شود که از مهم ترین آن ها می توان موارد زیر را نام برد:

  • انجام اکو قلب
  • کشت خون
  • شمارش کامل خون
  • الکتروکاردیوگرام ECG
  • تست های تصویر برداری

در بسیاری از موارد شدت بروز عارضه عفونت قلبی به حدی بالاست که پزشک متخصص با تجویز چند روش فوق با هم سعی دارد بهترین نوع درمان را بیابد.

 روش های درمان عفونت قلب

افرادی که به عفونت قلبی مبتلا هستند به سادگی می توانند روند درمان خود را پیگیری کنند. مراجعه به موقع و تشخیص درست سبب می شود تا پزشک بتواند بر اساس میزان شدت عفونت، بهترین راه درمان را انتخاب کند. از بهترین روش های درمان عفونت قلب می توان به تجویز دارو و عمل جراحی اشاره کرد که هر روش بر اساس صلاحدید دکتر  تجویز می شود.

نتیجه گیری

عفونت قلبی یک عارضه خطرناک است که عضو حساس بدن را درگیر می کند. این عارضه به دلایل مختلف رخ می دهد و با نشانه های متفاوتی ظاهر می شود. عوارض این بیماری می تواند برای مدت های طولانی در بدن باقی بماند، پس بهتر است در صورت دیدن هر یک از علائم فوق به پزشک متخصص مراجعه کنید.

سوالات متداول

آیا عفونت قلبی ممکن است منجر به نارسایی دائمی قلب شود؟

بله، با توجه به این که عفونت باعث آسیب در قسمت دریچه های قلب می شود، به این ترتیب پمپاژ خون نیز دچار مشکلات خواهد شد و در نهایت نارسایی قلب را به همراه دارد.

آیا عفونت قلب منجر به بروز مرگ می شود؟

بله، این بیماری بسیار خطرناک است و عدم بی توجهی به آن تاثیرات منفی در عملکرد قلب دارد؛ البته افرادی که به موقع درمان می شود تا سال های طولانی به زندگی خود ادامه می دهند.

چرا قلب دچار عفونت می شود؟

قلب یک عضو حساس بدن است که ورود باکتری و میکروب به خون و ورود آن به قلب باعث ایجاد عفونت قلبی می شود.

مطالب مرتبط
فهرست محتوا
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *